Varkenssector ziet mogelijkheden in KPIs

6/7/2024

De Hoeve Innovatie is verantwoordelijk voor het stimuleren, ontwikkelen en implementeren van innovaties binnen de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). Gedurende 2023 hebben zij samengewerkt met veel partijen en personen om te komen tot KPI’s kringlooplandbouw voor de varkenshouderij. De pilot met 25 praktijkbedrijven is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van LNV en de mogelijkheden zijn besproken met diverse partijen binnen én buiten de varkenssector. Het eindresultaat is samengevat in deze rapportage

Tijdens de diverse gesprekken bleek dat er veel draagvlak is voor het komen tot een universele ‘taal’ om over de duurzaamheid van varkensbedrijven te kunnen praten. Bovendien hebben het voeren van deze gesprekken en het uitwisselen van de kennis geleid tot breder inzicht bij de deelnemers en sterkere onderlinge connectie om met elkaar goede afspraken te maken. Dit rapport is de aanzet om inzicht te geven in de mogelijkheden voor KPI’s in de varkenshouderij. Er zullen nog diverse stappen gezet moeten worden om implementatie mogelijk te maken, zoals op het gebied van draagvlak, vertrouwen en governance.

Ik doe mee

Blijf op de hoogte

Via de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dit kun je verwachten: Hoe kunt u als boer zelf aan de slag? Hoe zitten beloningssystemen in elkaar? Hoe wordt in de pilots met data omgegaan? Hoe zorgt het Ministerie voor integraal beleid?

Bedankt voor uw inschrijving! U ontvangt vanaf nu de laatste ontwikkelingen.
Helaas! Er is iets misgegaan.

Samenwerkings­partners