Najaarsplanning: KPI-Lives, webinars en conferentie

3/9/2024

Er staat genoeg te gebeuren tot het einde van dit jaar! Terwijl het KPI-k consortium door gaat met het verfijnen van de KPI systematiek in theorie en praktijk en de politiek zich bezint op de toekomst zijn er volop mogelijkheden je licht te doen schijnen en inspiratie op te doen.

KPI-Lives dit najaar

KPI-Live is de ‘talkshow waarbij je zelf aan tafel zit’. In een online sessie praten we elkaar in iets meer dan een uur bij, onder leiding van een gespreksleider en met inbreng van inhoudelijke sprekers. Er staan voor dit jaar nog drie sessies op het programma. De bijeenkomsten kunnen onafhankelijk van elkaar gevolgd worden. Het zijn online bijeenkomsten via Zoom. Als u zich ingeschreven heeft onderaan deze pagina (Blijf op de hoogte) ontvangt u van ons automatisch een uitnodiging met de link in uw mailbox.

Voor wie: Boeren, professionals, overheidsmedewerkers enwetenschappers betrokken bij het ontwikkelen en testen van KPIs. Wanneer: De data van de bijeenkomsten vindt u hieronder. Via de nieuwsbrief houden we u  op de hoogte en ontvangt u de link voor deelname.

  • Do. 3 okt (13:00 – 14:15) Wat gebeurt er bij LVVN?
  • Do. 7 nov (13:00 – 14:15) Update KPI's in de akkerbouw
  • Do. 12 dec (13:00 – 14:15) Waarom deze stikstof-KPI's

10 oktober - Werkconferentie Doelsturing en KPIs voor de landbouw

Allereerst willen we u van harte uitnodigen voor de werkconferentie op 10 oktober.

  • Wat: Werkconferentie over doelsturing en KPIs voor de landbouw
  • Wanneer: Donderdag 10 oktober 2024 van 9 tot 17 uur
  • Waar: Boederij de Boerinn, Kamerik
  • Voor wie: Agrariërs, Ketenpartijen, Beleidmakers,Onderzoekers

Achtergrond Vanuit de maatschappij en de politiek bestaat de wens om zowel doelbereik te vergroten, als om ondernemersvrijheid voor de boer te creëren door middel van doelsturing. Het boerenvakmanschap en de ondernemersvrijheid kunnen leiden tot innovatieve oplossingen, die doelbereik dichterbij brengen. Een gemeenschappelijke duurzaamheidstaal (KPIs) is een centraal motorblok van doelsturing.  

In samenwerking met het kennisconsortium KPI-k, lagere overheden en sectorpartijen ontwikkelt het ministerie van Landbouw, Visserij,Voedselzekerheid en Natuur een doelsturingssystematiek. Wat begon als een onderzoekstraject over KPI’s met een aantal pilots is inmiddels uitgegroeid tot een stevig netwerk van partijen, die aan de slag willen met de implementatie van doelsturing in de praktijk.  

Wat kun je verwachten? Met de werkconferentie over doelsturing en KPIs in de landbouw willen wij op de volgende K P I s scoren: Kennis delen Perspectief schetsen Inspiratie opdoen Samenwerking stimuleren. Het plenaire programma houden wij kort en interactief. Daarna zijn er deelsessies en er is na afloop de mogelijkheid om na te praten met een netwerkborrel. Registreren kan hier.

Drie webinars voor agrarisch adviseurs: 'Doelsturing en KPI’s in duurzame landbouw'

Vanaf half oktober organiseren we samen met de Vereniging Agrarisch Bedrijfsadviseurs een speeddate in de kennismaking met doelsturing en de KPI-systematiek en bekijken we wat dit voor impact heeft op het werk van adviseurs. Gratis toegankelijk ook voor niet-leden VAB.

  • Do 24 oktober (15:00-16:15)
  • Do 14 november  (15:00-16:15)
  • Do 5 december  (15:00-16:15)

Meer informatie en inschrijven kan hier

Ik doe mee

Blijf op de hoogte

Via de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dit kun je verwachten: Hoe kunt u als boer zelf aan de slag? Hoe zitten beloningssystemen in elkaar? Hoe wordt in de pilots met data omgegaan? Hoe zorgt het Ministerie voor integraal beleid?

Bedankt voor uw inschrijving! U ontvangt vanaf nu de laatste ontwikkelingen.
Helaas! Er is iets misgegaan.

Samenwerkings­partners