Biodiversiteitsmonitor en BoerenKPI's

27/9/2024

Biodiversiteitsmonitor werkt met de BoerenKPI-methodiek

De Biodiversiteitsmonitor maakt gebruik van dezelfde wetenschappelijke aanpak als BoerenKPI. Ook de mogelijke toepassingen van een bedrijfsspecifieke monitoring met indicatoren, zoals sturen op doelen door overheden, belonen door marktpartijen, als voorwaarden voor groenfinanciering of voor vergunningen, ziet Stichting Biodiversiteitsmonitor hetzelfde als de BoerenKPI-aanpak. Dit staat in het Visiedocument Biodiversiteitsmonitor op toepassing van Kritische Prestatie Indicatoren van Stichting Biodiversiteitsmonitor  gepresenteerd aan het ministerie van LVVN. 

Een sterke publiek-private samenwerking is nodig, is de belangrijkste aanbeveling in het document. Daarnaast wordt het belang van integraliteit, borging en data benadrukt.

De Biodiversiteitsmonitor voor de melkveehouderij is een van de grondleggers van het werken met kritische prestaties indicatoren (KPI’s) op bedrijfsnivo. De stichting Biodiversiteitsmonitor  is voortgekomen uit een samenwerking van de Duurzame Zuivelketen, Wereld Natuur Fonds en de Rabobank. De methode is gestroomlijnd met die van de kernset van BoerenKPI. Het rapport zal ingebracht worden binnen het governancetraject van BoerenKPI.

Ik doe mee

Blijf op de hoogte

Via de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dit kun je verwachten: Hoe kunt u als boer zelf aan de slag? Hoe zitten beloningssystemen in elkaar? Hoe wordt in de pilots met data omgegaan? Hoe zorgt het Ministerie voor integraal beleid?

Bedankt voor uw inschrijving! U ontvangt vanaf nu de laatste ontwikkelingen.
Helaas! Er is iets misgegaan.

Samenwerkings­partners